Doprava

Partner portálu

Reklama

Diskusní fórum

Docela šok - prý hodně škodlivé houby...

Hello! viagra cheap , cialis , viagra...
11.12.17 (cialis)

Docela šok - prý hodně škodlivé houby...

Hello! cialis cheap , viagra online ,...
09.12.17 (viagra_online)

Cyklotrasa Kladno - Zbraslav

This a good way to appreciate the teacher...
08.12.17 (William B Caban)

Diskutuj zde

Reklama

Reklama

Český les - Chodsko ()  - Český les - Chodsko

Zpět na článek

Počet komentářů: 13

Titulek: ps: kolace Zasláno: 6.12.2006 23:55:48
Autor: helena
ty chodske kolace fakt stoji za to a domaci jeste vic mam recept od prababicky prave z chodska
Titulek: recept Zasláno: 26.04.2007 17:51:56
Autor: Mia
mohla by jsi mi prosím poslat recept na ty koláče? děkuji
Titulek: Chodsko Zasláno: 6.05.2007 13:37:43
Autor: subina
ty koláče nejsou všechno...příroda,lesy..prostě bomba!Někdy přemýšlím,o co všechno lidi z města přichází,když se jedu projet na kole a vidím pást se srnky,pomalu se zvedá ranní opárek a začíná svítit slunce a vzduch voní lesem...pod Čerchovem je prostě nádherně!
Titulek: Chodsko Zasláno: 5.10.2007 15:45:34
Autor: Lída
Pod Čerchovem i na Čerchově je nádherně. Když jsem šla naposled na Čerchov z Babylonu, ze začátku byla mlha, když jsem vystoupila výš, začaly prosvítat paprsky sluníčka mezi stromy a vrchol Čerchova byl sluníčkem zalitý, prostě nádhera. Inverze byla na české straně, na německou stranu byl pěkný výhled z rozhledny. Celé Chodsko je krásný kraj, který miluji a ráda se tam vracím! A ty koláče? Vzpomínám, jak moje teta, která bydlela u Domažlic, pekla koláče v peci. A ty byly, ty dnešní , pečené v elektrické troubě, se jim nevyrovnají.
Titulek: letní dovolená Zasláno: 29.02.2008 13:46:53
Autor: milbe
Jednou jsem na internetu viděl rekreační zařízení pro letní dovolenou u Šnejberského rybníka vč. vyobrazení chat a celého areálu a nyní toto už nemohu najít. Měl bych zájem právě v této oblasti o letní dovolenou pro 2-4 osoby. Může mi někdo poradit. Děkuji.
Titulek: www.tuzemsko.cz/4486 Zasláno: 25.05.2008 18:35:02
Autor: Pavel
Přijeďte do Babylonu, přes Kouzelný les to je do osady Šnajberk pár minut. Také jsme tam měli chatu. Teď už jsme 20 let v Babylonu !
Titulek: Chatová osada Šnajberk Zasláno: 11.10.2008 17:10:13
Autor: S. Burešová
Našla jsem váš dotaz trochu pozdě na letní dovolenou, ale snad to pomůže i dalším. Chatová osada je již několik let zavřená a je nabízena k prodeji u realitní kanceláře. Zatím se žádný zájemce nenašel, takže pomalu chátrá. Je to škoda, protože je v krásném prostředí, jen pár metrů od rybníka a 2 km od rekreačního střediska Babylon. Pro toho, kdo nemá rád příliš rušná střediska je to úplně ideální. Mohu místo toho doporučit chatovou osadu \"Sokolský srub\", která se nachází uprostřed lesa cca 1 km od Babylonu směrem na Pec.
Titulek: Chodský koláč Zasláno: 25.05.2008 18:32:05
Autor: Pavel
Každý náš host, co během pobytu u nás zhubne alespoň 3 kg své tělesné váhy, dostane od nás darem celý a pravý chodský koláč ! Toť nabídka z chodského BABYLONU. Podrobnosti viz www.tuzemsko.cz/4486
Titulek: Babylon - Pension Magda Zasláno: 22.05.2009 08:57:52
Autor: Andrea Klesova
pokud hledáte klidné místo na Chodsku, zkuste Pension Magda v Babylonu, je to krásný nově zrekonstruovaný pension s výhledem na babzlonské jezero a Čerchov.
Titulek: J.Š.Baar Zasláno: 15.05.2007 20:13:12
Autor: subina
Na úpatí hory Čerchov se nachází překrásný kousek země zvaný Výhledy.Najdeme je asi pět kilometrů od Klenčí pod Čerchovem směrem na hraniční přechod Lísková.Tohle místo je 703m.n.m.Je odtud výhled na celé Domažlicko.Stojí tu socha J.Š.BAARA v nadživotní velikosti a na jejím soklu je napsaná báseň: Všechny struny v srdci mém již popraskaly, jen jedna jediná mi zbyla. Miluješ-li mne,dej abych směl na ni zahrát píseň o lásce k této tvrdé kamenité zemi...
Titulek: Chodské koláče Zasláno: 10.09.2007 09:47:15
Autor: Burešová S.
1 kg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 20 dkg tuku, 1/2 l mléka, 1 celé vejce a 1 žloutek, 6 dkg droždí, muškátový květ, sůl, citronová kůra. Vše se řádně prohněte a nechá vykynout. Na 1 koláč se vykrojí 20 dkg těsta, udělá se bochánek a položí se na namaštěný kulatý papír vykynout. Pak se těsto rozválí a okraje sa pomažou bílkem. Na rozválený koláč se nanáší zdobení z tvarohu, povidel a máku. (připraví se stejně jako třeba do buchet). Existují dva druhy zdobení. 1) koláč se celý namaže tvarohem a pak se na něj malují zdobičkou ornamenty z máku a povidel. 2) na koláč se podle vlastní fantazie nanáší střídavě tvaroh, mák a povidla a tvoří se různé vzory. Koláč se pak může posypat mandlemi a hrozinkami a hotový se někdy ještě potírá smetanou. Existuje mnoho receptů na chodské koláče, já ho mám od své babičky a koláče byly vždycky výborné.
Titulek: www.tuzwmsko.cz/4486 Zasláno: 25.05.2008 18:38:16
Autor: Pavel
Jak se připravuje správný a chutný chodský koláč ? Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 3 ks žloutky, 250 g másla nebo Hery, 10 g soli, 200 g moučkového cukru, 60 g droždí, 6 žloutků, 1 sáček vanilkového cukru, lžíce tuzemáku, 0,4 l vlažného mléka. Droždí nechejte vzejít v trošce vlažného mléka s kostkou cukru. Rozpuštěný tuk zchlazený mlékem vlijte do misky, v níž jste předem smíchali mouku, žloutky a všechny suché přísady. Po přidání kvásku zadělejte ne příliš tuhé těsto. Velkou vařečkou těsto propracujte, až je lesklé a na povrchu se tvoří drobné bublinky. Pak mísu přikryjte čistou utěrkou a nechejte na teplém místě alespoň 2 h kynout. V místnosti má být přibližně 25°C. Během kynutí těsta si připravíme zdobení a kola vystřižená z máslového papíru, která potřeme rozpuštěným tukem nebo sádlem. Na předkreslení střihu nemusíte mít kružítko, postačí když obkreslíte mělký talíř. Merhujeme švestkovými povidly, mákem, tvarohem. Švestková povidla okořeníme skořicí, a jsou-li hustá, zředíme je horkou vodou a podle chuti osladíme. Pěkné zdobení je pro chodské koláče typické a žádoucí rozinkami a mandlovými lupínky ! Mák: 100 g jemně umletého máku uvaříme s mlékem, lžící medu a dvěma lžícemi cukru na kaši, kterou okořeníme tlučeným hřebíčkem a vanilkovým cukrem. Je-l kaše řídká, můžeme přidat rozdrcené piškoty. Příprava těsta:Do 1,5 kg tvarohu přidejte 4 žloutky a sníh ze 4 bílků, alespoň 200 g moučkového cukru, několik lžic tuzemáku a smetanu. Lze přimíchat i 50 g másla. Tvaroh by neměl být příliš hustý. Připravíte si rovněž oloupané mandle nakrájené na lupínky, rozinky namočené v tuzemáku a také směs vanilkového cukru a moučkového cukru na posypání. Vykynuté těsto rozdělte na připravená papírová kola v malých 120 -130 g bocháncích. Bochánky vymačkejte od středu k okrajům rukama nebo zvláštním válečkem, ne však až na samý okraj papírových kol. Nejprve potřete okraje koláčů rozšlehaným vajíčkem. Pak na prostředek navršte dvě lžíce připraveného tvarohu a rozetřete jej po celé ploše koláče. Uhlazený povrch merhujte povidlovými ornamenty a makovou kaší. Mák i povidla naplňte odděleně do dvou polyetylénových sáčků s otvorem nejvíce 0,5 mm po odstřiženém rohu. Nakonec koláč vyzdobte mandlovými lupínky a rozinkami namočenými v tuizemáku. Z uvedených množství vytvoříte 12 až 14 koláčů, které pečte na plechu po dvojicích. Pečeme do růžova v dobře vyhřáté troubě. Upečené koláče polijte ještě za tepla a po celé ploše hustou zkysanou smetanou. Hned pak je pocukrujte moučkovým cukrem s vanilkou. Právě smetana s cukrem vytvoří na koláči sladkou vrstvu, která jej udrží dlouho vláčný. 10 koláčů z Újezda: 1 kg polohrubé mouky, 250 g másla, 200 g cukru, 10 g soli, 65 g droždí, 1 vejce a 3 žloutky, vanilka, muškátová kulička, 1 kg povidel, 400 g máku, balíček perníků. 10 koláčů z Tlumačova: 1 kg polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 1 Hera, 1/2 lžíce sádla, 3 vejce, mléko, muškátový květ, citronová kůra, 1 lžíce tuzemáku, tvaroh, mák, povidla, šlehačka, mandle. Doporučení k rychlé přípravě chodských koláčů ze severních Čech: 400 g hladké mouky, 3 ks žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 40 g droždí, 1 ks balení vanilkového cukru, špetka soli, 0,25 l mléka, 1 ks malé majolky. Nezapomeňte na merhování a zdobení koláčů ! Koláče podle Domažlického deníku: Těsto:1 kg výběrové mouky, 250 g másla, 200 g cukru, 70 g droždí, 7 vajec, 10 g soli, 0,25 l mléka. Přidáme vanilku, muškátový oříšek a tuzemák. Tvaroh: 1,25 kostky tvarohu, 1 šlehačku, 2 vanilky, cukr, tuzemák a 8 žloutků. Zaděláme řidší těsto, které necháme vykynout. Uděláme z něj 200 g bochánky a necháme je vykynout. Poté je dáme na papír a vytvarujeme je. Okraje namažeme a necháme kynout. Merhujeme tvarohem, mákem a povidly. Zdobíme rozinkami a mandkemi. Pečeme asi 20 minut. Na závěr pokapeme šlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Titulek: RECEPT Zasláno: 27.06.2010 18:09:50
Autor: nnn
Jak se připravuje správný a chutný chodský koláč ? Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 3 ks žloutky, 250 g másla nebo Hery, 10 g soli, 200 g moučkového cukru, 60 g droždí, 6 žloutků, 1 sáček vanilkového cukru, lžíce tuzemáku, 0,4 l vlažného mléka. Droždí nechejte vzejít v trošce vlažného mléka s kostkou cukru. Rozpuštěný tuk zchlazený mlékem vlijte do misky, v níž jste předem smíchali mouku, žloutky a všechny suché přísady. Po přidání kvásku zadělejte ne příliš tuhé těsto. Velkou vařečkou těsto propracujte, až je lesklé a na povrchu se tvoří drobné bublinky. Pak mísu přikryjte čistou utěrkou a nechejte na teplém místě alespoň 2 h kynout. V místnosti má být přibližně 25°C. Během kynutí těsta si připravíme zdobení a kola vystřižená z máslového papíru, která potřeme rozpuštěným tukem nebo sádlem. Na předkreslení střihu nemusíte mít kružítko, postačí když obkreslíte mělký talíř. Merhujeme švestkovými povidly, mákem, tvarohem. Švestková povidla okořeníme skořicí, a jsou-li hustá, zředíme je horkou vodou a podle chuti osladíme. Pěkné zdobení je pro chodské koláče typické a žádoucí rozinkami a mandlovými lupínky ! Mák: 100 g jemně umletého máku uvaříme s mlékem, lžící medu a dvěma lžícemi cukru na kaši, kterou okořeníme tlučeným hřebíčkem a vanilkovým cukrem. Je-l kaše řídká, můžeme přidat rozdrcené piškoty. Příprava těsta:Do 1,5 kg tvarohu přidejte 4 žloutky a sníh ze 4 bílků, alespoň 200 g moučkového cukru, několik lžic tuzemáku a smetanu. Lze přimíchat i 50 g másla. Tvaroh by neměl být příliš hustý. Připravíte si rovněž oloupané mandle nakrájené na lupínky, rozinky namočené v tuzemáku a také směs vanilkového cukru a moučkového cukru na posypání. Vykynuté těsto rozdělte na připravená papírová kola v malých 120 -130 g bocháncích. Bochánky vymačkejte od středu k okrajům rukama nebo zvláštním válečkem, ne však až na samý okraj papírových kol. Nejprve potřete okraje koláčů rozšlehaným vajíčkem. Pak na prostředek navršte dvě lžíce připraveného tvarohu a rozetřete jej po celé ploše koláče. Uhlazený povrch merhujte povidlovými ornamenty a makovou kaší. Mák i povidla naplňte odděleně do dvou polyetylénových sáčků s otvorem nejvíce 0,5 mm po odstřiženém rohu. Nakonec koláč vyzdobte mandlovými lupínky a rozinkami namočenými v tuizemáku. Z uvedených množství vytvoříte 12 až 14 koláčů, které pečte na plechu po dvojicích. Pečeme do růžova v dobře vyhřáté troubě. Upečené koláče polijte ještě za tepla a po celé ploše hustou zkysanou smetanou. Hned pak je pocukrujte moučkovým cukrem s vanilkou. Právě smetana s cukrem vytvoří na koláči sladkou vrstvu, která jej udrží dlouho vláčný. 10 koláčů z Újezda: 1 kg polohrubé mouky, 250 g másla, 200 g cukru, 10 g soli, 65 g droždí, 1 vejce a 3 žloutky, vanilka, muškátová kulička, 1 kg povidel, 400 g máku, balíček perníků. 10 koláčů z Tlumačova: 1 kg polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 1 Hera, 1/2 lžíce sádla, 3 vejce, mléko, muškátový květ, citronová kůra, 1 lžíce tuzemáku, tvaroh, mák, povidla, šlehačka, mandle. Doporučení k rychlé přípravě chodských koláčů ze severních Čech: 400 g hladké mouky, 3 ks žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 40 g droždí, 1 ks balení vanilkového cukru, špetka soli, 0,25 l mléka, 1 ks malé majolky. Nezapomeňte na merhování a zdobení koláčů ! Koláče podle Domažlického deníku: Těsto:1 kg výběrové mouky, 250 g másla, 200 g cukru, 70 g droždí, 7 vajec, 10 g soli, 0,25 l mléka. Přidáme vanilku, muškátový oříšek a tuzemák. Tvaroh: 1,25 kostky tvarohu, 1 šlehačku, 2 vanilky, cukr, tuzemák a 8 žloutků. Zaděláme řidší těsto, které necháme vykynout. Uděláme z něj 200 g bochánky a necháme je vykynout. Poté je dáme na papír a vytvarujeme je. Okraje namažeme a necháme kynout. Merhujeme tvarohem, mákem a povidly. Zdobíme rozinkami a mandkemi. Pečeme asi 20 minut. Na závěr pokapeme šlehanou šlehačkou a pocukrujeme.

Reklama

Český les - Chodsko - informace k místu

Český les - Chodsko - služby v okolí

Reklama

Kalendář akcí

Advent v Mikulově 2017 (2.12.2017-24.12.2017)

Advent v Mikulově 2017 (2.12.2017-24.12.2017) 02.12.2017

Mikulov nabízí také v předvánočním čase řadu koncertů a příjemných setkání. N...

Adventní soboty v Blansku (2.12.2017-23.12.2017)

Adventní soboty v Blansku (2.12.2017-23.12.2017) 02.12.2017

Tvořivé dílny a divadlo nejen pro děti. To vše ve vánočně vyzdobeném zámku.ww...

Znojemský advent se zimním kinem (3.12.2017-22.12.2017)

Znojemský advent se zimním kinem (3.12.2017-22.12.2017) 03.12.2017

Obohacen bude také o mikulášskou zábavu a promítání filmů v zimním kině. Na M...