Zoo Děčín chystá oblíbený masopustní průvod

Veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, dobroty a soutěže. Tak to je jen hrubý nástin toho, co vás už za týden čeká v děčínské zoologické zahradě. Oslavy Masopustu chystá zoo na poslední únorovou sobotu 25. 2. 2017. Nebude chybět ani oblíbený masopustní průvod masek městem. 

Program masopustního veselí začne jako již tradičně v areálu zoo ve 14 hodin. V první řadě se zde budou moci blýsknout ti, kteří se nebojí postavit k plotně a umějí připravit ty nejlahodnější koblihy. „Chcete-li zkusit štěstí a stát se koblihovým králem, pak můžete začít trénovat přípravu koblih již nyní. Soutěžit může každý, kdo se se svými výrobky dostaví v den konání akce do zoo a předá porotě k posouzení tři vlastnoručně usmažené koblihy. Porota se při jejich hodnocení bude zaměřovat především na chuť, náplň a také celkový vzhled,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Do soutěže mohou jednotlivci dodat i více koblihových trojic, musí se však lišit alespoň náplní. Tato koblihová soutěž ale rozhodně nebude jedinou, ve které bude možné uspět. „Mezi přítomnými budeme hledat i nejrychlejšího koblihového jedlíka nebo dítě, které bude mít nejhezčí masopustní masku,“ doplnila mluvčí.

Po soutěžích bude následovat nejoblíbenější součástí celé akce – masopustní průvod městem. Ten vyrazí ze zoo přibližně ve čtvrt na čtyři. Cílem letošního průvodu bude Masarykovo náměstí, kde budou již od rána probíhat zabíjačkové hody. Tam by měl průvod dorazit kolem 17. hodiny. „Po cestě nebudou chybět zajímavá zastavení. Někde si zatancujeme, někde zazpíváme, jinde ochutnáme něco dobrého nebo ztropíme nějakou taškařici. Zastavíme se u Domu dětí a mládeže na Teplické ulici, u Hostelu a také v Křížové ulici, všude tam bude na účastníky průvodu čekat zajímavý program. Za poslední roky se z této akce podařilo vytvořit krásnou tradici, kterou si nenechá ujít stále více lidí, a proto doufáme, že tomu nebude letos jinak,“ ukončila mluvčí. Po celý den bude v zoo platit speciální masopustní vstupné: dospělí: 50,- Kč / děti: 20,- Kč / studenti, důchodci: 20,-.

Pravidla soutěže O nejchutnější masopustní koblihu

  • Úkolem každého účastníka je donést v den konání akce (25. 2. 2017 do 13.45 hodin) do zoo 3 smažené koblihy vlastní výroby a shodné náplně, odevzdat je na recepci zoo, kde bude řádně zaregistrován.
  • Jeden soutěžící může do soutěže přihlásit i více svých koblihových trojic. Podmínkou je pouze změna náplně nebo těsta.
  • Donesené vzorky bude anonymně hodnotit tříčlenná porota, která se zaměří na 3 faktory: vzhled, chuť a náplň.
  • Přihlásit se je možné již nyní na recepci zoo nebo prostřednictvím mailu: [email protected], nejpozději však 25. února 2017 do 13.45 hodin.
  • Vyhodnocení soutěže proběhne tentýž den nejpozději do 15.00 h v zoo.
  • Účast v soutěži není věkově omezena.
  • Vítěz se může těšit na zajímavý balíček. Sponzorem soutěže je Tupperware a Rabina s.r.o.
Reklama
Sdílejte článek s přáteli:

Našli jste nějakou chybu? Nahlašte nám ji

Report Nahlásit chybu

Komentáře k článku (0)

Mohlo by se vám také líbit

Gorilí samice Kamba oslaví v Zoo Praha 50. narozeniny

Icon 18.01.2022

Letos uplyne přesně padesát let od doby, kdy se v kamerunských pralesích narodila nejstarš...

Celý článek

Pražská zubří samice Prixi dorazila na Kavkaz

Icon 28.11.2021

Dvouletá samice zubra evropského Prixi včera dorazila do ázerbájdžánského národního p...

Celý článek

Zoo Praha představila veřejnosti vombata Coopera

Icon 09.01.2022

Vůbec poprvé měli dnes návštěvníci pražské zoo možnost vidět samce vombata obecného Cooper...

Celý článek

Barevný podzim v Zoo Praha baví návštěvníky i zvířátka

Icon 05.11.2021

Spadané listí je pro zvířata obohacení jejich zábavy i pochoutka pro zpestření jejich jíde...

Celý článek

V Zoo Praha je první vombat!

Icon 10.12.2021

Do Zoo Praha přicestoval ve středu ze zoologické zahrady v Hannoveru samec vombata obecnéh...

Celý článek

V Zoo Praha se narodila gueréza pláštíková

Icon 10.01.2022

Bílé mládě guerézy pláštíkové mohou návštěvníci obdivovat v expozičním celku Vodní svět a ...

Celý článek